/ gezondheidszorg

We kunnen best trots zijn op ons zorgsysteem

Nederlanders zijn over het algemeen erg positief over de kwaliteit van de gezondheidszorg. Rapportcijfer: een 7.
Bijna een op de vier beoordeelt de gezondheidszorg als ‘goed’ en de helft is ‘voldoende’ tevreden. En dan is er nog een kleine minderheid (11 procent) die vindt dat het allemaal een stuk beter kan.

De vraag is natuurlijk waar de ontevredenheid bij die kleine groep dan in zit. De gezondheidszorg zit best ingewikkeld in elkaar, dat valt niet te ontkennen. Maar daar is solvo ook voor bedoeld: werken aan transparantie en efficiëntie. Om iedereen een handje te helpen zaten we 10 weken bij RTL Live aan tafel om allerlei aspecten toe te lichten. Ook hebben we tips die je kunnen helpen bij het stellen van de juiste vragen tijdens het eerste gesprek met een zorgverlener.

Oudedag

Wel bleek uit het onderzoek van ABN Amro dat veel Nederlanders piekeren over de oudedagzorg. Drie op de vijf Nederlanders zijn er niet gerust op dat ze op een fijne plek terechtkomen. En dat oudedagszorg dure grap gaat worden.

Een tip: wacht niet te lang met nadenken over later. Met een beetje vooruitdenken kun je een hoop nare verrassingen voorkomen. Met 150.000 aangesloten zorgspecialisten kan solvo je zeker helpen. Laat het ons weten via de vraagbaak.