/ voedingsdeskundige

Vooral Rotterdammers zoeken hulp van voedingsdeskundige

Coaching nodig bij het afvallen? Laat ons raden... je woont in Rotterdam! Uit onze data blijkt dat de meeste Nederlanders die op solvo.nl een voedingsdeskundige, diëtist of gewichtsconsulent raadplegen in de havenstad wonen.

Dit gegeven komt voor ons niet uit de lucht vallen, wij kunnen namelijk op basis van bezoekersdata zien hoe vaak per regio wordt gezocht naar (advies over) afvallen. Dit betekent dat onze specialisten in Rotterdam flink aan de bak moeten!

Na Rotterdammers zijn de inwoners van Almere en Lelystad het vaakst op zoek naar een coaching bij het kwijtraken van kilo’s. Groningers en Limburgers maken zich minder druk om hun gewicht: zij bungelen onderaan de lijst als het gaat om zoeken op de term ‘afvallen’.

Opvallend is dat uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek blijkt dat juist vooral inwoners van Limburg en Groningen kampen met overgewicht.

Conclusie? Het zoekgedrag zegt niet direct iets over daadwerkelijk overgewicht in een regio.

Michelle Vellinga

Michelle Vellinga

Michelle is hoofdredacteur bij solvo. Haar ambitie is een goede gezondheid te promoten door middel van effectieve communicatie. In Maastricht behaalde ze haar MSc in Health Education & Promotion.

Lees Meer