Registreer vanaf vandaag gratis je eigen praktijk op solvo

De afgelopen maanden heeft het solvo-team keihard gewerkt om alle lessen van de afgelopen anderhalf jaar te bundelen in een nieuw product: de SolvoDesk. Met de komst van de SolvoDesk kan de zorgspecialist gratis zijn/haar praktijk registeren, specialisten toevoegen en zijn ze online beter vindbaar.

Sinds de start van solvo hebben we duizenden praktijken mogen verwelkomen op ons platform. Al deze praktijken en bijbehorende specialisten hebben wij samen met de praktijk handmatig in het systeem gezet. Op deze manier hebben we veel kunnen leren over de informatiebehoefte van een praktijk en hoe we rondom deze behoefte een nieuw toekomstbestendig systeem kunnen bouwen. Hier is de SolvoDesk uit ontstaan.

Wat verandert er?

Voor de zorgspecialist biedt de introductie van de SolvoDesk de volgende voordelen:

  • Zorgspecialisten kunnen zelf op elk gewenst moment hun gegevens beheren en wijzigen.
  • Specialisten toevoegen en/of verwijderen kan in eigen beheer.
  • De SolvoDesk toont een overzicht van statistieken, zoals het aantal keer dat een profiel bekeken is.
  • Er is een nieuwe tool waarmee zorgspecialisten gemakkelijk afspraakverzoeken kunnen beheren.

Ook voor de consument verandert er het een en ander. Zo is het zoeken naar een zorgspecialist op solvo.nl verbeterd en is de lay-out aangepast. Daarnaast is het voor consumenten nu een stuk makkelijker om een afspraak te maken met zorgspecialisten die een Pro-account hebben.

Met een Pro-account krijgt de zorgspecialist onder andere toegang tot een online afspraakmodule om afspraakverzoeken van cliënten te beheren. Ook wordt de praktijk gepromoot onder relevante artikelen in hun eigen postcodegebied op het solvo-netwerk, bestaande uit de websites: gezondheidsplein.nl, dokterdokter.nl en ziekenhuis.nl.

Hoe registreer je een praktijk?

Vanaf vandaag kan iedere zorgpraktijk zich gratis registreren bij solvo via join.solvo.nl. Het aanmelden is erg simpel. Bij solvo hebben we namelijk een koppeling met de data van Zorgweb, waardoor slechts een controle van de praktijkgegevens nodig is om een praktijk live te zetten.

Met solvo zet een praktijk zichzelf op de kaart en is deze beter online vindbaar voor cliënten. Zo bouwen wij allen mee aan een transparantere toekomst voor de zorg in Nederland.

Michelle Vellinga

Michelle Vellinga

Michelle is hoofdredacteur bij solvo. Haar ambitie is een goede gezondheid te promoten door middel van effectieve communicatie. In Maastricht behaalde ze haar MSc in Health Education & Promotion.

Lees Meer